Joroisten Sporttiklubi ry on Suomen vanhin triathlonin erikoisseura. Se on perustettu jo vuonna 1984 (esim. Suomen Triathlonliitto 1986). Seuran alkuperäinen tarkoitus oli triathlonaatteen edistäminen järjestämällä Teräsmies-tapahtumaa Joroisissa ja tukemalla alueellista sekä kansallista kilpailutoimintaa. Nykypäivänä keskitymme rentoon harrastamiseen mukavassa porukassa, triathlonharjoittelu pääpainona muita tukilajeja unohtamatta.

perjantai 17. heinäkuuta 2020

"Kilpailuohje" Joroisten #SuurJoroinen -tapahtumaan osallistuville 17.-18.7.2020

#SuurJoroinen –triathlontapahtuma 17.-18.7.2020 Joroisissa

“Kilpailuohje” paikan päällä suorittaville

Kyseessä ei ole oikea kilpailu, vaan avoin triathlontapahtuma yleisillä avoimilla reiteillä mukaillen perinteisen Joroisten puolimatkan “teräsmieskilpailun” suorituspaikkoja.
Kaikki suoritukset tapahtuvat jokaisen omalla vastuulla ja ilman virallista ajanottoa . Reitit ovat liikenteelle avoimia joten noudatathan erityistä tarkkaavaisuutta pyöräily - ja juoksuosuuksilla liikennesäännöt huomioiden. Tiesulkuja ole millään osuuksilla. Suosittelemme pyörissä (vilkkuvan) takavalon käyttöä ja näkyvyyttä vaatetuksessa. Pyöräilyssä toivotaan noudatettavan peesikieltoa ja kypäräpakkoa kuten varsinaisissa kilpailuissa.
Huolto tapahtuu vain omahuoltona ja tätä varten on pöydällisiä huoltopisteitä 2 kpl pyöräilyssä ja 2 kpl juoksussa. Pisteille voit toimittaa tarvitsemasi eväät ennen suoritusajan alkua. Merkitsethän omat evääsi/juomasi/varusteesi niin että tunnistat ne varmasti! Huomioidaan hygienia.
Jokainen huolehtii myös kaikki roskansa pois itse niin että emme saa aikaan yleistä pahennusta. Huoltopisteiden yhteyteen on varattu roskikset.

Uinnin lähtöpaikka ja vaihtoalue T1 sijaitsee Valvatuksen rannassa. Autoilla ajo on sallittu Kukkolan pihaan mutta suositamme pysäköintiä kirkonkylän tuntumaan (Urheilutalon läh., Teboil Etappi tms.) ja siirtyminen lähtöpaikalle pyörällä.
T1 -alueella on varustepussitelineet sekä telineet pyörille. WC löytyy kahvila Kukkolasta joka on avoinna lauantain tapahtuman aikaan.

UINTI: Uintiin lähtö tapahtuu rannasta. Kiertosuunta vastapäivään eli poijut jäävät uimarin VASEMMALLE puolelle. Yksi kierros on 600m. Kierrosten välissä ei käydä rannassa vaan jatketaan rannan puoleiselta poijulta uudelle kierrokselle. Rantautuminen keltaisen "banaanin" kohdalla.
T1: Uinnin jälkeen ota varustepussi telineestä ja vaihda pyöräily varusteet telineen edessä. Vaihdon jälkeen laita pussi takaisin telineeseen. Siirry pyörälle ja taluta se mäenpäälle NOUSE PYÖRÄLLE kyltin kohdalle.
PYÖRÄILY: Aloita pyöräily NOUSE PYÖRÄLLE kyltin jälkeen. Suuntaa kohti Joroisten kirkonkylää > Jari-Pekan liikenneympyrää. HUOM: liityt liikenteen sekaan avoimelle tielle, noudata erityistä varovaisuutta!
Liikenneympyrästä lähde takaisin kohti Valvatusta ja jatka tietä 4557 Varkauden suuntaan Häyrilän liikenneympyrään. Palaa Jari-Pekan liikenneympyrään. Kolmannella kierroksella käänny Teboil Etapin risteyksestä kohti urheilu taloa (T2). Kokonaismatka 3 kierrosta n.82 km.
WC:t löytyy Jari-Pekasta, Teboil Etapilta. Pyöräreitin kääntöpaikkojen läheisyydessä on 2 omahuoltopistettä.

Vaihtoalue T2 ja maali sijaitsevat Urheilutalon ja urheilukentän yhteydessä.
T2 alueella on telineet pyörille sekä varustepussitelineet.
T2: Päätä pyöräily Urheilutalon pysäköintialueen reunaan. Nouse pyörältä ja taluta P-alueen reunassa olevaa kujaa pitkin pyörätelineelle. Laita pyörä telineeseen. Jatka varustepussi telineille talon seinustalle ja vaihda juoksuvarusteet. Laita varustepussi takaisin telineeseen ja suuntaa juoksuosuudelle kentän pohjoispäähän.

Juoksu: Suuntaa koko ajan kohti keilaa. Jokaisessa risteyksessä/käännöksessä on keila ja maalattu nuoli maassa. KEILA JÄÄ AiNA juoksijan VASEMMALLE puolelle. Uudelle kierrokselle lähdetään suoraan kentän pohjoispäästä. Maaliin tullessa juostaan radan etusuoralle (normaali kentän kiertosuunta) ja radalla 300m maaliin takasuoralle. Juoksu 4 x n.5km/kierros.
Juoksureitillä on 2 omahuoltopistettä, yksi kentän pohjoispäässä, toinen paloaseman edessä.
WC:t ja pukuhuone sekä suihku löytyvät erillisestä huoltorakennuksesta kentän pohjoispäästä lauantaina tapahtuman ajan.
Varustepusseille ei ole varmistettua kuljetusta T1:stä Urheilutalolle T2:lle joten varauduthan noutamaan varusteet suorituksen jälkeen T1:stä.
Vaihtoalueilla ei ole virallista vartiointia, huomioithan tämän.

Huolehdithan siis:
Omat varusteet tarvittaville paikoille T1/T2
Omahuoltosi, riittävästi nestettä ja energiaa pyörään ja juoksuosuudelle
Noudata liikennesääntöjä, pysyttele pyöräillessä tien oikeassa laidassa, liikenneympyröissä erityistä varovaisuutta
Iloista ja rentoa urheilumieltä mukaan